top of page

      

Eikenprocessierups bestrijding door Best Boom & Tuinverzorging

Home    Diensten    Eikenprocessierupsen

Eikenprocessierupsen

Bestrijding is bij Best in goede handen

In Nederland hebben we door diverse factoren steeds vaker last van de eikenprocessierups. Wij zijn gespecialiseerd in het kundig verwijderen van dit voor overlast zorgende diertje.

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een behaarde rups uit de familie van tandvlinders. De vlinders leggen in augustus eitjes in eikenbomen, welke rond april uitkomen. De eikenprocessierups dankt zijn naam aan de nachtelijke zoektochten naar eten, waarbij ze in processie achter elkaar aanlopen. Hierbij gaan ze op zoek naar voedsel en doen zich tegoed aan jong blad en knoppen van de boom. In de meeste gevallen is dit niet schadelijk, maar in sommige situaties raakt de boom ernstig verzwakt. In uitzonderlijke gevallen kan de eikenboom zelfs afsterven.

Schadelijk voor de gezondheid

Niet alleen is een overschot aan eikenprocessierupsen in sommige gevallen schadelijk voor de boom, ze bezorgen ook overlast aan de mens. De microscopische brandhaartjes van de rups veroorzaken vooral zomers luchtweginfecties en vervelende huiduitslag bij mens en dier. De afgelopen zomers hebben we hier in Nederland erg veel overlast van ondervonden.

Eikenprocessierups bestrijden

De haren van de eikenprocessierups zijn slecht voor onze gezondheid. Wij adviseren dan ook om nóóit zelf de rupsen uit uw bomen te verwijderen. Al jarenlang verwijderen wij op veilige en kundige wijze de rupsen uit tuinen. Hierbij maken we gebruik van beschermende kleding en speciaal materiaal. Tot slot voeren we de rupsen op veilige wijze af.

Wie kan ons inschakelen?

Wij verwijderen eikenprocessierupsen voor zowel particulieren als bedrijven en gemeenten. Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.

Ja, ik heb ook last van rupsen!

Dat is Best 

Voorkom schade aan uw gezondheid door eikenprocessierupsen

 Jarenlange ervaring met het veilig en kundig verwijderen

Wij voeren de rupsen op veilige wijze af

Altijd een vrijblijvende offerte

Enkele voorbeelden

Eikeprocessierups verwijderen

Maak vandaag

nog een afspraak 

Best Boom & Tuin heeft jarenlange ervaring in tuinonderhoud, tuinaanleg, boomverzorging en eikenprocessierups bestrijding. Wij helpen u graag met:

Het aanleggen van uw droomtuin 

Een tuin die er het hele jaar verzorgd bijligt

Het veilig en kundig onderhouden en verzorgen van uw bomen

Eikenprocessierupsen professioneel verwijderen en afvoeren

Een vrijblijvende en op maatgemaakte offerte

bottom of page